Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Identificatie is nog nooit zo eenvoudig geweest: RFID-lees/schrijf-koppen met IO-Link

17-05-2018

RFID-systemen zijn kostenefficiënt, veelzijdig en zorgen voor betrouwbare processen, zoals in intralogistiek. Waar een groot aantal identificatiepunten nodig is, zijn identificatietaken nu eenvoudiger dankzij de nieuwste ontwikkeling: de nieuwe HF RFID lees/schrijfkoppen. Deze apparaten worden geleverd met een IO-Link-interface voor eenvoudige integratie via point-to-point-verbinding en werken met elke IO-Link-master. Met deze nieuwe producten heeft Pepperl + Fuchs een verdere stap gezet in de richting van flexibele en moderne systeemintegratie.

Gefaciliteerde afhandeling
De RFID-lees/schrijfkoppen zijn verkrijgbaar in drie verschillende behuizingen, met een compact en robuust ontwerp voor toepassingen in ruwe industriële omgevingen. In aanvulling op de vorige verbinding met de beproefde en geteste evaluatie-eenheden van de IDENT Controle familie, de nieuwe read/write heads ondersteunen de snelle, open en toekomstvaste IO-Link standaard V1.1.
De nieuwe lees/schrijf-koppen zijn gemakkelijk te hanteren en bieden gebruikers maximale flexibiliteit als het gaat om applicatie-oplossingen. Gebruikers kunnen kiezen tussen twee bedieningsmodi die zijn ontworpen voor zowel eenvoudige als complexe toepassingen:

  • Gemakkelijke modus maakt eenvoudige inbedrijfstelling via plug and play mogelijk zonder extra programmeerkracht. De automatische startfunctie maakt de nieuwe reeks ideaal voor RFID-beginners of voor eenvoudige identificatietaken met kleine hoeveelheden gegevens. Er is geen functieblok nodig, dus implementatie is eenvoudig.
  • Expertmodus is een oplossing voor krachtige gegevenstoegang via een handshake-procedure. Het juiste functieblok en gids zijn beschikbaar om te downloaden.

Smart Factory gereed
De lees/schrijfkoppen kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in de fabriek via een point-to-point-verbinding met elke gewenste IO-Link-master. In het productgamma van de veldbusmodule biedt Pepperl + Fuchs overeenkomstige Ethernet IO-modules met geïntegreerde IO-Link-master voor een geoptimaliseerde verbinding en end-to-end-parametrisering. Naast de mogelijkheid voor meerdere protocollen die de traditionele hiërarchische veldbusverbinding ondersteunt – dit betekent de communicatie tussen PLC en het veldniveau – biedt de geïntegreerde 8-weg IO-Link-master de nieuwe Ethernet IO-modules met kruislingse hiërarchische connectiviteit voor communicatiestructuren- in de zin van industrie 4.0. Er kunnen maximaal acht IO-Link-compatibele RFID-lees/schrijfkoppen worden aangesloten. Dit leidt totmaximale efficiëntie en lagere kanaalkosten.

Hoogtepunten van de nieuwe RFID lees/schrijf-koppen:

  • Gestandaardiseerde IO-Link-interface ontgrendelt het potentieel van Industry 4.0
  • De Easy-modus vermindert de complexiteit zonder concessies te doen aan de prestaties
  • Systeemstandaardisatie met ondersteuning voor meerdere protocollen voor de meeste gangbare bussystemen
  • Dankzij de flexibele en efficiënte oplossing kunnen IO-Link lees/schrijfkoppen worden gecombineerd met andere apparaten op Ethernet IO-Link-master
  • Compleet systeem uit één bron: lees-/schrijfkoppen, tags en Ethernet IO-Link-master
shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op