Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Hygienic design: de criteria van kast- en behuizingstechniek

30-01-2019

In de productieprocessen van voedsel- en genotsmiddelen wordt maximaal aandacht besteed aan hygiëne en veiligheid. Elke vorm van besmetting of vervuiling dient te worden vermeden. Er moet dan ook serieuze aandacht besteed worden aan het design van de machines die zich in dit productieproces bevinden. Voedselveiligheid wordt vaak in één adem genoemd met Hygienic Design: een goed hygiënisch ontwerp is het juiste begin van een veilig productieproces. Vanuit de wet en regelgeving, zowel internationaal als nationaal, worden hier strenge criteria voor vastgelegd.

In een white paper noemt Rittal de belangrijkste en meest relevante verordeningen die van toepassing zijn op behuizingen en kasten in de voedsel- en genotsmiddelenindustrie. Niet elke kast of behuizing in de technische installatie in het productieproces voldoet aan de optimale hygiëne en veiligheid. Hierbij moet onder andere rekening gehouden worden met de positie van de specifieke installatie in het totale proces. De producent zal aan moeten geven hoe zijn productieproces loopt en waar de verschillende hygiëne-zones in dat proces zich bevinden. Met deze informatie kan de installatie dan zo ontworpen worden, dat deze maximaal bijdraagt aan de voedselveiligheid.

De kasten en behuizingen moeten voldoen aan specifieke criteria, die bijvoorbeeld ervoor zorgen dat zij gemakkelijk schoon te maken zijn en er geen contaminaties achterblijven in groeven of randen. In het white paper biedt Rittal u een handige checklist om te bepalen of de kast of behuizing daadwerkelijk voldoet aan Hygienic Design.

Bovenstaande tekst is de samenvatting van het white paper

 Klik hier en vul uw gegevens in om de white paper te downloaden

rittal.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op