Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Harting – Een nieuw standaard op het terrein van de RJ45

15-03-2017

Harting ix Industrial, T1 en M8 met één missie: prestatie verbeteren!

HARTING introduceert een geminiaturiseerd high-speed trio voor robuuste Ethernetbekabeling: ix Industrial®, T1 en M8 d-coded. Deze ‘kleine giganten’ zijn pioniers en staan symbool voor de veranderingen die ons op weg helpen naar het ‘Internet of Things’ (IoT). Ze zijn kleiner, robuuster en krachtiger dan gebruikelijke connectoren. De ix Industrial® is ontstaan uit de samenwerking tussen HARTING en HIROSE en biedt een brede technologische basis voor een nieuwe standaard op het terrein van de RJ45

Als reactie op de toenemende vraag naar globale digitaliseringstechnologie zijn HARTING en HIROSE hun krachten gaan bundelen. Het eerste resultaat van deze samenwerking is ix Industrial®, een nieuwe geminiaturiseerde Ethernet interface voor hoge datasnelheden. Tegelijkertijd is de ix Industrial® aansluiting conform IEC/PAS 61076-3-124 gestandaardiseerd. Deze standaardisatie biedt gebruikers een veilige investering, een breed gedragen technologie en altijd de juiste partner voor toekomstige IoT-toepassingen.

HARTING en HIROSE zijn nu in staat om klanten wereldwijd de expertise te bieden van twee toonaangevende ondernemingen op het gebied van interconnectiviteit en aansluittechnologie voor 10 Gbit Ethernet. HARTING en HIROSE streven ernaar de samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe standaarden te intensiveren.
Consistente miniaturisatie en een meer robuuste constructie

Terwijl de ix Industrial® in samenwerking met HIROSE is ontstaan, heeft HARTING de T1 en de M8 alleen ontwikkeld.

De missie voor deze drie superhelden is duidelijk: ix Industrial® en de twee kameraden T1 (Tw1ster) en M8 (Miss M8ty) strijden voor betere prestaties in het industriële dataverkeer. Ze zijn kleiner, robuuster en krachtiger dan vergelijkbare connectoren. Door het kleine en robuuste ontwerp maken zij snel Ethernet beschikbaar voor elke denkbare toepassing. De ix fittingen zijn 70% kleiner dan de fittingen voor de beproefde RJ45.

Fabrikanten kunnen de connectoren in kleinere apparaten gebruiken waarmee ze voldoen aan de vraag naar verdere miniaturisatie. Dergelijke apparatuur kan bijvoorbeeld worden toegepast in kleine camerasystemen waarin de gebruikelijke RJ45 fitting de meeste ruimte in de behuizing inneemt, in besturingsunits en kleine industriële computers. De fitting is voorzien van 5 THR afgeschermde contacten voor maximale stabiliteit op het PCB.

Fabrikanten kunnen het nieuwe ix Industrial®-systeem integreren in nieuwe apparatuur en er zeker van zijn dat deze interface stevig op het PCB gemonteerd is en bestand is tegen ruwe behandeling.

Minder ruimte nodig voor de aansluittechnologie

Voor de bekabeling van apparatuur biedt HARTING dunne, flexibele systeemkabels met een smalle buigstraal die ook installatie in miniatuurbehuizingen mogelijk maakt. Er is een versie leverbaar met het ix aansluitvlak aan beide kanten en een gecombineerde ix /RJ45 connector. De derde variant heeft een X-coded M12 aan één kant.

In het algemeen wordt ‘klein’ beschouwd als delicaat en breekbaar. Omdat juist deze eigenschappen bij de RJ45 in industriële omgevingen vaak voor problemen hebben gezorgd, zijn de fitting en de connector bij ix Industrial® robuuster ontworpen. ix connectoren worden stevig geborgd met twee metalen haken die hoorbaar op de plaats klikken zodat de gebruiker hoor- en voelbare feedback krijgt en zeker weet dat de kabel met het PCB is verbonden. Veilig en zonder vibraties.

Met prestaties op het niveau van Cat. 6A is het ix Industrial® aansluitvlak geconfigureerd voor 1 / 10 Gbit/s Ethernet en klaar voor de toekomst. En door de mogelijkheid van zware stroombelasting, geschikt voor PoE toepassing van vandaag en morgen. De voeding en gegevenstransmissie zijn in een enkele interface gecombineerd waardoor er minder ruimte nodig is voor een aansluiting.

T1 is de held voor single-pair GBit Ethernet

De ix T1 Industrial® vertegenwoordigt de huidige technische ontwikkelingen op het gebied van single-pair Gbit Ethernet voor 10 Gbit transmisse via een twisted-pair kabel. De geavanceerde benadering bespaart ruimte, kosten en tijd voor het trekken van de bekabeling. Interessant voor kleine Ethernet gebruikers. De HARTING werkt momenteel aan het standaardiseren van een geschikt aansluitvlak als onderdeel van een IEC standaardisatieproject.

M8, de specialist voor Ethernet, Cloud en bekabeling in het veld

De HARTING M8, elegant door de ruimtebesparende gebogen vorm, is het derde lid van het sterke en snelle trio. Het staat synoniem voor de slanke transmissie van Ethernet vanuit de Cloud naar de meest verafgelegen bekabeling. Dit betekent dat controle en monitoring niet langer geïsoleerde systemen zijn maar wereldwijd kunnen communiceren met andere locaties en met de benodigde informatiebronnen.

ix Industrial®, T1 en M8 d-coded, drie kleine giganten die staan voor een nieuwe generatie kleine en robuuste connectoren voor betere prestaties in de industrie van morgen.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op