Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Finder Serie 66: Explosieveilige relais volgens ATEX 95

8-03-2018

De Serie 66 vermogensrelais is verder uitgebreid. Nieuw zijn de Ex-uitvoeringen voor 25 A schakelstroom, deze voldoen aan de voorschriften voor explosieveilig materieel volgens ATEX 95 en zijn gekenmerkt met het “Epsilon x” logo.

ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles en wordt gebruikt voor twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. ATEX 137 dient ter bescherming van de gezondheid en veiligheid van werknemers die door explosieve atmosferen gevaar kunnen lopen. ATEX 95 beschrijft de voorschriften voor apparaten en beveiligingssystemen voor zones waar stof- of explosiegevaar kan optreden.

De Serie 66 relais in Ex-uitvoering zijn voorzien van de aanduiding: II 3G Ex nC IIC Gc. Dit houdt in dat de relais onder Apparatengroep II vallen voor plaatsen met explosieve gassen en Categorie 3G staat voor een normaal beschermingsniveau, geschikt voor explosieve atmosferen door de aanwezigheid van ontvlambare gassen, damp of nevel. Ex nC specificeert de gesloten constructie, het type bescherming voor Categorie 3G. IIC en Gcduiden achtereenvolgens de Gasgroep en het Equipment protection level aan volgens EN 60079-0.

De relais zijn geschikt om te worden gebruikt bij een omgevingstemperatuur van -40°C tot +70°C en verkrijgbaar in diverse spoelspanningen. Verder heeft men de keuze uit 2 maakcontacten of 2 wisselcontacten en printmontage of Faston-aansluiting.

Toepassingen: chemische fabrieken, raffinaderijen, tankinstallaties, laadruimtes voor brandbare gassen en vloeistoffen en overal daar waar relais moeten voldoen aan ATEX 95.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op