Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Finder kWh-meters serie 7E

8-08-2018

Energiezuinig en milieubewust is een hot item en tegenwoordig vanzelfsprekend bij nieuwbouw en renovatie van gebouwen en installaties. Hoeveel energie er daadwerkelijk is verbruikt of bespaard, kan met de nieuwe kWh-meters van Finder eenvoudig worden geregistreerd.

Nieuw
De vernieuwde Serie 7E bestaat uit enkelfase en driefasen uitvoeringen voor 230/400VAC installaties en is geschikt voor hogere continustromen. Ook bieden de nieuwe kWh-meters meer uit te lezen grootheden en communicatiemogelijkheden. De enkelfase uitvoeringen zijn geschikt voor een continustroom tot 40A. De driefasen uitvoeringen voor directe meting zijn geschikt voor een continustroom tot 80A. Wordt gekozen voor driefasen indirecte meting met stroomtransformatoren dan is de maximale continustroom 50.000A.

De mogelijkheden
Alle kWh-meters zijn geschikt voor bi-directionele verbruiksmeting en zijn voorzien van een duidelijk afleesbaar LCD-display met achtergrondverlichting. Afhankelijk van de gekozen uitvoering heeft de gebruiker de beschikking over de volgende mogelijkheden: MID gecertificeerd voor tussenverrekening, dubbel tarief bij driefasen meting, SO interface (pulsuitgang), M-Bus-interface, Modbus RS485-interface, Ethernet (Modbus TCP)-interface, het totale verbruik (niet resetbaar) en het partiële verbruik (resetbaar). Uit te lezen zijn: spanning, stroom, power factor,
frequentie, stroomrichting, werkelijk vermogen, schijnbaar vermogen en blind vermogen. De driefasen kWh-meters zijn, behalve de Modbus uitvoeringen, geschikt voor zowel 3-leidingssystemen als 4-leidingssystemen. Als toebehoren zijn verzegelbare afdekkappen verkrijgbaar om fraude te voorkomen.

Toepassingen
kWh-meters voor tussenmeting kennen legio toepassingen. In de onderverhuur zoals kantoorunits, winkelpanden en studentenflats. In de recreatiesector waarbij men moet denken aan vakantiehuisjes, campings en ligplaatsen in jachthavens. In de industrie en tuinbouw voor monitoring van het energieverbruik.

Centrale uitlezing
Finder levert ook oplossingen voor centrale uitlezing van de kWh-meters via M-Bus. De producten die Finder hiervoor kan leveren zijn onder andere levelconverters voor enkele meters tot en met een datalogger met webbrowser voor 250 meters en vele exportmogelijkheden.

==> Download hier een brochure

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op