Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Ei Electronics – Koolmonoxidemelders, meten is weten

21-03-2017

AudioLINK van Ei Electronics

Installatie alleen door erkende bedrijven

Slechts een op de drie huishoudens beschikt over koolmonoxidemelders in huis, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Gevaarlijk, want het gas is geurloos en onzichtbaar en kan net zo makkelijk uit een gloednieuwe cv-ketel als uit een oude gashaard komen. Uit onderzoek van de Nederlandse Veiligheidsraad blijkt zelfs dat bijna de helft van de koolmonoxide ongelukken veroorzaakt worden door nieuwe cv-ketels.

Gelukkig is er sinds begin dit jaar vanuit de overheid veel aandacht voor dit probleem. Om ongelukken met koolmonoxide te voorkomen, mogen straks alleen erkende bedrijven met vakbekwaam personeel cv-ketels en warmwatertoestellen op gas aanleggen en onderhouden. Dat komt vanaf 2019 in de wet.

Een goede installatie alleen is niet voldoende. De melders moeten ook voldoen aan de juiste standaarden, zoals EN 50291: 2010, EN 50291-2:2010 en het CE-keur. Alle koolmonoxidemelders van Ei Electronics voldoen aan deze standaarden.

Meten is weten met AudioLINK

Vaak is het lastig te zien wanneer een koolmonoxide- of rookmelder voor het laatst in alarm is gegaan, hoe het staat met het batterijniveau van de melder en of gedurende langere tijd een ‘achtergrond niveau’ van koolmonoxide geweest is. Ei Electronics biedt hiervoor dé oplossing met AudioLINK. In combinatie met de gratis AudioLINK app is deze informatie snel en eenvoudig uit te lezen. Dit bespaart tijd, geld en extra onderzoek. Zowel de Ei208W koolmonoxidemelder als de Ei650i rookmelder zijn voorzien van AudioLINK.

De installateur kan onder andere de volgende informatie met de AudioLINK app op zijn smartphone bekijken.
• Status van de batterij en sensor
• Geschiedenis van koolmonoxidewaardes
• Aantal dagen dat de melder actief is
• Vervuiling van de rookkamer
• Wanneer de melder gedemonteerd is

Kortom: deze app biedt elke installateur meer veiligheid en meer gemak.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op