Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Eaton PSX24 DC stroombewaking

16-07-2018

Met de innovatieve PXS24 elektronische beveiliging breidt powermanagementbedrijf Eaton zijn uitgebreide productportfolio op het gebied van stroombewaking verder uit. Er is zowel een Economy- als een Standard-versie van de PXS24 beschikbaar. De PXS24 biedt gebruikers meer efficiëntie op het gebied van installatie en onderhoud, evenals een verbeterde systeembetrouwbaarheid.

Traditioneel worden 24V DC stroomcircuits beschermd door smeltzekeringen. Voor de huidige generatie elektronische voedingen is dit vaak niet meer voldoende. Ondanks het feit dat de huidige gelijkstroomvoedingen kortsluitbestendig zijn, is de uitgangsspanning in geval van een storing te laag om een conventionele stroomonderbreker te activeren.

De PXS24 installatieautomaat van Eaton biedt een veel betere bescherming voor 24V DC stroomkringen, aangezien overbelasting snel gedetecteerd wordt en de betrokken machineonderdelen selectief uitgeschakeld worden. Hierdoor blijft het proces onder controle en kunnen fouten omzeild worden, om kritische schade te voorkomen. Daarnaast kan het proces op gecontroleerde wijze worden uitgeschakeld. De module kan zelfs capacitieve belastingen tot 20,000 μF beschermen.

Door gebruik te maken van de PXS24 kunnen machinebouwers de betrouwbaarheid van hun systemen sterk verbeteren. De PXS24 is een modulair schaalbaar systeem. Elk kanaal bestaat uit een aparte module, ieder met zes geïntegreerde potentiaalverdeelklemmen die het mogelijk maken om tot drie 24V DC belastingen direct aan te sluiten. In tegenstelling tot conventionele oplossingen wordt de gebruiker niet gedwongen om meerkanaalsmodules te gebruiken. De PXS24 stelt de gebruiker in staat om het aantal kanalen te selecteren in overeenstemming met de werkelijke behoeften van de toepassing. Bedrading kan tot een minimum beperkt worden. Dit levert niet alleen een verdere kostenbesparing op, maar ook mogelijke oorzaken van fouten worden zo tot een minimum gereduceerd. Het eerste PXS24 kanaal wordt op de 24V voedingsspanning aangesloten met push-in klemmen. Elke volgende PXS24 module wordt via een plug-in railsysteem gevoed, zodat er geen extra bekabeling nodig is. Dit maakt het mogelijk om de configuratie eenvoudig uit te breiden.

„Met de PXS24 installatieautomaat willen we onze klanten een duidelijke meerwaarde bieden ten opzichte van de producten van onze concurrenten,” aldus Geurt van Bennekom, Productmanager bij Eaton. „Wij weten dat arbeid de meest kostbare factor is bij installatie en onderhoud. Het is voor ons dan ook belangrijk om machinebouwers, paneelbouwers en installateurs in staat te stellen sneller en efficiënter te werken.”

De extra geïntegreerde functies van de PXS24 maken het mogelijk om in de verdeelkast componenten uit te sparen. Hierdoor wordt, ten opzichte van conventionele oplossingen, wel 25% aan ruimte bespaart in de verdeelkast. Bovendien is er een besparing tot wel 15% mogelijk op materiaal en 35% op installatiekosten.

Elk kanaal komt met zijn eigen PLC-compatibele in- en uitgangen. Dit maakt het mogelijk om de PXS-kanalen te gebruiken voor bewaking en visualisering. Dit is niet alleen essentieel voor selectieve uitschakeling, maar ook voor onderhoud en gerichte probleemoplossing. Met de PXS24 is het mogelijk om in geval van een storing direct te schakelen tussen kanalen. De kanalen kunnen rechtstreeks via een eenvoudige plug-in verbinding worden gekoppeld om groepsberichten te genereren, of om meerdere kanalen te koppelen en uit te schakelen in geval van een storing.

Van Bennekom is ervan overtuigd dat de mogelijkheid van directe communicatie tussen de PXS en PLC een toekomstgerichte oplossing is. “De stuuringangen en -uitgangen voldoen aan de IEC-EN 61131-2 norm. Dit vergemakkelijkt niet alleen de communicatie met de PLC, maar zorgt er ook voor dat de PXS krachtig genoeg is om te reageren op sensoren en de mogelijkheid heeft functies aan te sturen waarvoor anders individuele PLC-uitgangen nodig zouden zijn.”

De Standard-versie van de PXS24 dekt het bereik tot 16A. De Economy-versie werkt in het bereik tot 10A en heeft geen communicatiefunctionaliteit. Afgezien hiervan zijn alle functies van de Standard- en Economy-versies identiek. Alle versies van de PXS24 hebben UL-goedkeuring. Dit betekent dat er geen problemen ontstaan bij het installeren van de PXS24 in machines voor gebruik in Noord-Amerika.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op