Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Eaton lanceert RMQ Flat Front en RMQ Flat Rear

15-06-2017

Eaton – nieuwe ruimtebesparende bedienings- en signaleringsapparatuur

Eaton lanceert RMQ Flat Front en RMQ Flat Rear, nieuwe ruimtebesparende bedienings- en signaleringsapparatuur. Deze componenten zorgen ervoor dat machinebouwers en engineers compactere en goedkopere machines kunnen ontwerpen en bouwen met een topklasse design.

De innovatieve varianten met platte voor- en/of achterzijde kunnen worden gecombineerd met het bekende RMQ Titan-assortiment van Eaton’s Moeller-series waardoor een grote mate van flexibiliteit kan worden geboden bij het machineontwerp. De bespaarde ruimte is vooral interessant voor machines met afzonderlijke bedieningsterminals op steunarmen of machines met geringe inbouwdiepte. De schakelaars en signaallampen zorgen voor een ergonomische machinekoppeling zodat gebruikers de processen optimaal kunnen bedienen.

Beide componenten kunnen worden gecombineerd met een noodstopinrichting om de machine op de best mogelijke manier te beveiligen.

Naast een aantrekkelijk en modern uiterlijk zijn de platte RMQ-apparaten bovendien gemakkelijk te installeren. De RMQ Flat Front-eenheden zijn voorzien van een geavanceerd montageconcept, RMQ-AFX, dat bescherming biedt tegen rotatie, een flexibele afstandstolerantie heeft en is voorzien van een hulpmiddel voor loodrechte montage. De apparaten zijn ontworpen voor boorgaten van 30 mm. Het boorgat kan worden voorzien van een uitsparing tegen verdraaiing (zoals deze ook is voorzien op andere producten uit het RMQ Titan-gamma), wordt er geen gebruik gemaakt van een uitsparing, dan wordt het apparaat uitgelijnd met behulp van de rechte randen op het montageblok aan de achterkant. De vergrendeling tegen verdraaiing vind dan plaats door 3 tanden die zich vastzetten in het plaatwerk. De RMQ-AFX past zich bovendien automatisch aan de plaatdikte aan.

Het productportfolio omvat drukknoppen, signaallampen, schakelaars met sleutelbeveiliging, joysticks, potentiometers en USB- en RJ45 kastdoorvoeren -versies. Er is tevens een encoderversie die draai- en drukfuncties combineert. Alle RMQ Flat Front-producten zijn verkrijgbaar met een hoge bescherming tegen binnendringen van stof- en water (tot IP69K) en zijn internationaal gekeurd.

Met de nieuwe RMQ Flat Rear-componenten kan de installatiediepte tot minder dan 30 mm worden beperkt. De eenheden kunnen worden uitgerust met meerkleurige RGB LED’s die bijvoorbeeld kunnen worden gebruik als statusindicators, om de gebruiker te waarschuwen of om het procesbeheer te vergemakkelijken. Door de inbouw van RGB LED’s kunnen de componenten ook bijdragen aan aanzienlijke kostenbesparingen in het aankoopproces. Klanten hoeven immers niet langer verschillende LED-elemeneten met afzonderlijke kleuren op voorraad te houden.

Eaton heeft eveneens zijn assortiment RMQ compact-oplossingen uitgebreid. Bij deze alles-in-één-apparatenis de bekabeling, plug-in aansluiting en behuizing al ingebouwd en geïnstalleerd als één component. Het portfolio omvat nu naast de drukknoppen, schakelaars en signaleringscomponenten ook noodknop, keuze- en sleutelschakelaars met een volledig gesloten achterzijde met een IP65 beschermingsgraad. Eveneens verkrijgbaar met een draadlengte van 20 cm, 50 cm, 1 m en 3,5 m. De foutloze en eenvoudige installatie van de RMQ-compactoplossing verkort de montagetijd en verlaagt de ontwerpkosten.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op