Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Draka Motoflex, soepele installatiekabel voor de nieuwe generatie VFD´s

12-12-2018

Er is een nieuwe kabel met gunstige eigenschappen bestemd voor machinebouwers en installateurs op de markt. Motoflex is een soepele motorkabel die goed beschermt tegen EMC-storingen van de nieuwste VFD frequentieregelaars en die zich uitstekend laat verwerken.

De juiste kabel voor elke toepassing, dat is de missie van Draka. Om die waar te maken, ontwikkelde het kabelbedrijf een speciale afgeschermde installatiekabel voor de nieuwe generatie Variable Frequency Drives: Motoflex. Waarom? De nieuwkomers veroorzaken minder EMC-storingen dan hun voorgangers en daarom schrijven VFD-fabrikanten steeds vaker 4-aderige motorkabels met een kwalitatief lagere EMC-bescherming voor. Draka speelt met de Motoflex op deze trend in.

Zeer buigzaam
De 4-aderige Motoflex beschermt voldoende tegen de elektromagnetische straling van de nieuwe VFD’s. Zijn soepele geleider van fijn koperdraad maakt hem bovendien zeer buigzaam (Klasse 5). Verder is Motoflex scherp geprijsd. Deze combinatie van voordelen maakt Motoflex tot een verantwoorde en aantrekkelijke investering voor machinebouwers en installateurs.

Twee brandklassen
Motoflex wordt toegepast tussen de desbetreffende drive en de elektromotor. Draka levert Motoflex in twee brandklassen (Cca en Dca) en is CPR-gecertificeerd, hoewel die eis alleen voor gebouwgebonden toepassingen geldt. De 4-aderige Motoflex is een aanvulling op het bestaande topsegment van 3-aderige Hulto en Vulto kabels en maakt het pakket EMC kabels van Draka compleet. De kabel is al leverbaar.

draka.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op