Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Danfoss, geïntegreerde bewegingscontroller

20-12-2017

Zeer nauwkeurige positionering en synchronisatie met lagere kosten en systeemcomplexiteit

Om de prestaties te optimaliseren, hebben veel toepassingen in alle industriesectoren behoefte aan nauwkeurige positionering en synchronisatie. Deze toepassingen omvatten:

  • roterende tafels
  • verpakkingsmachines
  • etiketteermachines
  • transportbanden
  • extruders
  • palletizers

Tot op heden werden positionerings- en synchronisatiebewerkingen uitgevoerd met behulp van servo-aandrijvingen. Servo-apparatuur is echter duur; het is moeilijk om in te zetten en vereist extra bekabeling. En omdat servodrives niet werken met open-lusbesturingssystemen, is er een hoog percentage mislukkingen. Veel toepassingen vereisen niet de hoge dynamische prestaties van een servoaandrijving. Een alternatief was om een ​​frequentieregelaar te gebruiken. Maar tot nu toe was een extra interne of externe module of een encoder op de motor vereist.

Danfoss Drives heeft een innovatief alternatief voor servoregeling ontwikkeld. De Integrated Motion Controller (IMC) is een functie waarmee een FO snel nauwkeurige positionerings- en synchronisatiebewerkingen kan uitvoeren zonder dat er extra modules of hardware nodig zijn. IMC is nu te configureren in de software van de VLT® AutomationDrive FC 302.

IMC heeft veel voordelen. Het werkt met alle conventionele motortechnologieën, met gesloten lus of open lusregeling, en biedt sensorloze homing met koppeldetectie. Aandrijvingen zijn aangepast aan de toepassingen via eenvoudige parametrering. Dit betekent dat kennis van servotechnologie of programmeertalen niet vereist is. Omdat er geen encoder of extra kabels nodig zijn, kunnen tijd en kosten voor engineering, installatie en inbedrijfstelling worden verkort.

Bekijk de video voor meer informatie over de IMC

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op