Compact schakelen van vermogen

8-11-2017

De magneetschakelaar J7KNU is de kleinste in zijn soort die op dit moment in Europa met dit schakelvermogen verkrijgbaar is. Hij is uitermate geschikt voor een groot aantal toepassingen waar een compacte, betrouwbare en eenvoudig toepasbare oplossing voor schakelvermogen vereist is.

Ondanks zijn kleine formaat van 35,5 x 35,5 x 33 mm beschikt de J7KNU-magneetschakelaar over een vermogen van 2,2 kW bij AC3-bedrijf. Hij is beschikbaar in een drie- en vierpolige uitvoering met AC- of DC-spoelen en als omkeerschakelaar met mechanische vergrendeling.

Gangbare toepassingen voor de nieuwe schakelaars zijn o.a. elektronische interfacesystemen met voedingscircuits, regeling van motoren in wasmachines en soortgelijke apparaten, regeling van motoren van veiligheidsbarrières en -poorten, ventilatorregeling in aircosystemen en verpakkingsmachines. Een volledige contactopening van 3 mm zorgt voor een betere veiligheid en betrouwbaarheid van de schakelaars. Voor gebruik in motorregelingstoepassingen kunnen ze ook worden geleverd als mechanisch geschakelde paren op één basisstation.

De installatie van J7KNU-schakelaars is ongecompliceerd, vanwege het feit dat zij zijn ontworpen voor DIN-rails van 15 mm, zodat zij ook voor kleine verdeelkasten kunnen worden gebruikt. Met de J75KN snap-on-adapter is de J7KNU echter ook geschikt voor standaard DIN-rails van 35 mm. Ook zijn ze uitgerust met grote schroefklemaansluitingen, zodat de bedrading eenvoudig kan worden gerealiseerd en de frustratie van het werken met kleine aansluitingen wordt weggenomen.

Ten slotte hebben J7KNU-magneetschakelaars een uitzonderlijk breed bedrijfstemperatuurbereik van -40 ºC tot +60 ºC, waarmee ze zelfs voor de meest veeleisende omgevingen een betrouwbare keuze zijn.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op