Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


App voor slimme kabelberekeningen

25-05-2018

Draka lanceert CableApp, een app voor slimme kabelberekeningen. De app bevat onder andere alle standaard meetmethodes van NEN 1010.

Behalve de juiste kabeldiameter berekent CableApp ook een financieel en ecologisch alternatief. De gratis app is beschikbaar voor smartphones en tablets (Android en iOS) en als webversie. De app heeft een instructievideo. Ook is er de mogelijkheid kabelberekeningen op te slaan en per mail te versturen.

Belastingstroom
Volgens de leverancier bestrijkt de app het hele Draka-assortiment op een zeer gebruiksvriendelijke manier. “Na het invullen van de belastingstroom leiden wij de gebruiker stap voor stap door de hele berekening. Dankzij filtermenu’s hoeft hij zelf weinig in te vullen”, vertelt product manager Rinus Broekmans. Ook correctiefactoren voor bijvoorbeeld omgevingstemperatuur en thermische weerstand worden automatisch gegenereerd.

Bijlage 52.B van NEN 1010
De app volgt de rekenmethode volgens bijlage 52.B van NEN1010. Hierdoor kan de app alle verschillende installatiemethoden aan: in de grond, vrijhangend, in kabelgoten. Ook is het mogelijk gelijkstroom (DC) kabels en rubber kabels berekenen.

Eco Advies
CableApp is gekoppeld aan een andere rekentool van Draka: Eco Advies. Hierdoor kan de gebruiker tegelijk een duurzaam alternatief berekenen. Hij krijgt dan advies voor een kabel die financieel en ecologisch een betere keus is. De besparingen worden uitgedrukt in kWh, geld en CO2-equivalent.

Bron: installatiejournaal.nl

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op