Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


ABB Shrink-Kon® krimpkousen

3-05-2018

ABB biedt met Shrink-Kon® een ruim assortiment krimpkousen om kabels mee te isoleren, te fixeren en te beschermen. Verkrijgbaar in zowel dun-, middel- als dikwandige uitvoering.

Kies voor een standaard uitvoering, voor krimpkousen met lijmlaag voor een uitstekende waterdichtheid, transparante krimpkousen voor sterkstroom en dataconnectoren of halogeenvrije en vuurvertragende versies. Geschikt voor laagspanningstoepassingen waarbij flexibiliteit, snelkrimpend en niet-smeltend belangrijk zijn. En hoewel de verschillen groot zijn, hebben de Shrink-Kon® krimpkousen één ding gemeen: eenvoud in gebruik en daarmee doeltreffende elektrische isolatie.

De krimpmaterialen van ABB om kabels te isoleren en te beschermen zijn:

  • eenvoudig te gebruiken
  • krimpen door het aanwenden van een warmtebron
  • en er zijn dik-, middel- en dunwandige producten beschikbaar

Shrink-Kon® Dunwandige krimpkousen
Deze producten zijn gemaakt van vernet polyolefine en zijn uitermate geschikt om ongeïsoleerde kabelschoenen, connectoren en doorverbindingen te isoleren.

Deze producten, welke beschikbaar zijn in voorgeknipte lengtestukken van 1.22 m of op rol, kunnen eveneens beschouwd worden als een vorm van trekontlasting en kunnen gebruikt worden in kabelbomen.

De dunwandige krimpkousen zijn beschikbaar in een krimpverhouding van 2:1, 3:1 en 4:1. Er zijn eveneens dunwandige krimpkousen voorzien van een lijmlaag die een uitstekende waterdichtheid bieden. Voor meer specifieke toepassingen op sterkstroom en dataconnectoren zijn er transparante krimpkousen beschikbaar en er zijn eveneens halogeenvrije en vuurvertragende versies voorhanden.

Shrink-Kon® Middelwandige krimpkous.
Deze krimpkousen, die meer flexibel zijn dan dikwandige krimpkousen, bieden een uitstekende weerstand tegen schuren en stoten en worden meestal gebruikt voor de herstelling van de buitenmantel van de kabel en bij in lijn verbindingen (verbindingsmoffen). Deze producten zijn uitsluitend beschikbaar met een lijmlaag, welke een uitstekende waterdichtheid verzekert.

Shrink-Kon® Dikwandige krimpkous.
De dikwandige krimpkousen worden veelal gebruikt bij in lijn verbindingen voor het isoleren en beschermen van de buitenmantel. De dikwandige krimpkousen zijn uitsluitend beschikbaar met een lijmlaag en bieden een verzekerde waterdichtheid. Gemaakt van op temperatuur gestabiliseerd vernet polyolefine kunnen deze warmtekrimpisolatoren toegepast worden op staal, aluminium, koper, standaard plastic en elastomerisch isolatiemateriaal.

In het dikwandige gamma beschikt ABB eveneens over voorgevormde eindkappen en aftakmoffen, uiteraard voorzien van een lijmlaag.

Klik hier om een brochure te downloaden (PDF 1.244 kB)

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op