Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


ABB S-ARC1 serie, maximale veiligheid en eenvoudige installatie

19-03-2018

S-ARC1-vlamboogdetectieapparaat met geïntegreerde installatieautomaat
Elk jaar ontstaan in Europa meer dan twee miljoen branden door storingen in de elektrische installatie. Doorgaans veroorzaakt door gevaarlijke vlambogen. S-ARC1 biedt maximale veiligheid in alle gebouwen, waardoor mensen en waardevolle goederen worden beschermd. Door het vroegtijdig detecteren van vlambogen en het ontkoppelen van het getroffen circuit, biedt de AFDD met geïntegreerde installatieautomaat betrouwbare en volledige bescherming in elk type gebouw.

Productvoordelen

  • Brandgevaar wordt nauwkeurig gedetecteerd en voorkomen
  • Aanbevolen in verschillende toepassingen volgens IEC 603644-4-42
  • Snelle en eenvoudige installatie met standaard doorverbindingskammen en accessoires van System Pro M compact®
  • Onderdeel van de System pro M compact®-serie
  • Uitgevoerd met geïntegreerde installatieautomaat.
  • De continue zelftest waarborgt volledige veiligheid en continuïteit.

Welke soorten vlambogen kunnen zich voordoen?
Het merendeel van de branden in gebouwen breekt uit door fouten in de elektrische installatie. Deze branden worden voornamelijk veroorzaakt door gevaarlijke vlambogen. Een AFDD (Arc Fault Detection Device – vlamboogdetectieapparaat), volgens de productstandaard “IEC 62606 – Algemene vereisten voor vlamboogdetectieapparaten”, is een apparaat dat bedoeld is om de risicovolle effecten van vlambogen te verminderen door het circuit af te schakelen wanneer een vlamboog wordt gedetecteerd. Deze productstandaard is gedeeltelijk afgeleid van de UL 1699-standaard. De nieuwe S-ARC1 breidt de brandbeveiliging uit in verschillende soorten gebouwen. Hierdoor worden mensen en waardevolle goederen beschermd.

Het gebruik van een AFDD wordt aanbevolen in elke kamer met slaapgelegenheid in privé-appartementen, huizen, ziekenhuizen en hotels. Maar ook op plaatsen die de verspreiding van brand toelaat of vergemakkelijkt, zoals het schoorsteeneffect in hoge gebouwen of eindcircuits met hoge verbonden belasting, bijvoorbeeld door afwasmachines, wasmachines of drogers.

Eenvoudige installatie
Eenvoudige installatie en uitgebreide bescherming tegen seriële en parallelle vlambogen: de S-ARC1 combineert alles wat nodig is voor uitgebreide brandbeveiliging in alle soorten gebouwen.

De S-ARC1-serie is geschikt voor zowel kabels als contactrails. De aansluiting is mogelijk vanaf de boven- of onderaansluitingen. Met ABB’s contactrails van de System Pro M compact®-serie is de installatie snel en gemakkelijk. En zonder extra kabels. Bovendien is S-ARC1 ook compatibel met System Pro M compact®-accessoires die in een paar stappen direct op het product kunnen worden gemonteerd.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op