Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


ABB machineveiligheidssystemen bewaken luiken in productielijnen

8-12-2017

Bij de productie en verpakking van producten wordt gebruik gemaakt van productielijnen. Een machine kan wel 30 tot 50 verschillende luiken of afdekpanelen omvatten. Uit oogpunt van machineveiligheid moet ieder luik of paneel daarbij worden bewaakt.

Het hart wordt daarbij gevormd door een combinatie van Eden veiligheid sensoren (Adam en Eva) die via het dynamische circuit gekoppeld zijn aan de Pluto Safety PLC. Daarbij wordt handig gebruik gemaakt van de Statusbus-functionaliteit die een individuele status melding geeft of een deur open of dicht is.

Eén input, 30 componenten monitoren
Met slechts één input van de Safety PLC kan de status van maximaal 30 componenten worden gemonitord terwijl voor het veiligheidssignaal van 10 serie geschakelde veiligheidsapparaten slechts één veiligheidsingang voldoende is.

Voordelen seriële verbinding met behoud van machineveiligheid
De verschillende sensoren of noodstoppen worden via een standaardkabel met M12-5 connectoren in serie verbonden. Een speciale buskabel of extra communicatiemodule zijn daarvoor overbodig. Zo kan worden geprofiteerd van besparingen op kabellengte en installatietijd. Voordelen die kenmerkend zijn voor seriële verbindingen terwijl de machineveiligheid behouden blijft. Met de combinatie van Pluto Safety PLC, Eden-veiligheid sensoren en Statusbus biedt ABB een bewezen oplossing voor machinebouwers.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op