Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


ABB lanceert de EQ A44, driefase energiemeter

14-02-2018

De nieuwe geavanceerde driefase energiemeter is speciaal ontworpen voor toepassingen voor 690 VAC. Bij andere energiemeters in 690VAC-installaties moeten spanningstransformatoren worden gemonteerd. Dit is echter bij de nieuwe energiemeters niet nodig. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op zowel installatietijd als kosten. Bovendien verlaagt u de kans op montagefouten substantieel en bent u verzekerd van eenvoudige inbedrijfsstelling. Dat alles maakt de innovatieve A-serie energiemeters ideaal voor vele toepassingen en installaties.

Omdat het gebruik van energie-efficiënte motoren van 690 V binnen industriële toepassingen blijft groeien, heeft ABB zijn nieuwe reeks EQ A44 driefasige 690 V hoogfrequente elektriciteitsmeters gelanceerd, die uitstekende prestaties leveren voor een betrouwbare dosering van energieverbruik.

ABB’s EQ A44 552-110 of A44 553-110 meter kan eenvoudig worden geïnstalleerd zonder dat er extra spanningstransformatoren nodig zijn, wat de aanschaf- en installatiekosten verlaagt. Met een kostenbesparing tot drie keer de aanschafprijs van 690 V-instrumenttransformatoren, is het bereik economisch dankzij een lager energieverbruik van minder dan 2,2 VA.

Het nieuwe enkele apparaat maakt het gebruik van spanningsomvormers in de 690 V-installatie overbodig en zorgt voor snellere bedrading. De winstgevendheid wordt verbeterd omdat er minder componenten nodig zijn om dezelfde functies te leveren als traditionele voltagetransformatiemeters.

EQ A44 is beschikbaar in een breed scala aan spanningen, van 57,7 tot 500 of 100 tot 690V fase tot fase en is geschikt voor gebruik bij verschillende temperaturen. Het kan worden gebruikt in drie- of vierdraadsinstallaties, waardoor het eenvoudiger wordt om nieuwe meters te installeren of oudere versies achteraf aan te passen. Beide modellen passen op standaard DIN Rail, waardoor ze compact en gemakkelijk te vinden zijn en gemakkelijk toegang bieden tot gegevens over energie-efficiëntie die ISO 50 001-certificering ondersteunen.

Het gebruik van een RS-485 of M-Bus interface verbetert de communicatie. Andere verbeterde functies zijn een reeks van 25 alarmfuncties en een gemakkelijk te lezen pixelgeoriënteerde achtergrondverlichting die maximaal vier gegevensitems tegelijkertijd weergeeft. Een afsluitbaar transparant deksel beschermt ook tegen ongeoorloofd gebruik.

De nieuwe 690 V-meters zijn geschikt voor gebruik in een breed scala van toepassingen, waaronder de verwerkende industrie, mijnbouw, dokken en havenbeheer, windturbines, water- en afvalwaterbeheer.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op