Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Aankondiging prelaunch Ecostruxure Machine Advisor

2-10-2018

Open en digitaal cloud-gebaseerd platform voor machinebouwers

Schneider Electric heeft de pre-launch aangekondigd van EcoStruxure Machine Advisor, een open en digitaal cloud-gebaseerd dienstenplatform waarmee machinebouwers wereldwijd machines op afstand kunnen volgen, monitoren en repareren. Schneider Electric ondersteunt hiermee machinebouwers om hun eindklanten nieuwe digitale diensten aan te bieden bij hun machines door data van machines om te zetten in relevante inzichten en acties. Door de open architectuur is deze dienst beschikbaar voor alle typen machines ongeacht het merk en type besturing en componenten.

Track, Monitor, Fix
Met EcoStruxure Machine Advisor kunnen machinebouwers en -gebruikers meer efficiëntie en inzicht uit hun machines halen. Met de functionaliteiten Track, Monitor en Fix biedt het op Microsoft Azure ontwikkelde cloud platform drie krachtige services die zorgen voor meer inzicht en controle.

  • Track: machinebouwers kunnen de locatie van al hun machines op alle productielocaties wereldwijd visualiseren, met real-time toegang tot documentatie en geschiedenis zoals stuklijsten, handleidingen, en onderhoudslogboeken. Aan de hand van een logboek houden gebruikers real-time zicht op activiteiten, beheer en onderhoud van elke individuele machine.
  • Monitor: de op de cloud gebaseerde software stelt machinebouwers in staat om gedurende de gehele levenscyclus machinegegevens real-time te verzamelen en te visualiseren. Met een analyse van Overall Equipment Effectiveness (OEE), widgets voor prestaties tegen belangrijke KPI’s en andere trends, en gepersonaliseerde dashboards om de machinebeschikbaarheid en uitvoerkwaliteit te controleren.
  • Fix: machines programmeren en storingen verhelpen gebeurt op afstand. Fix biedt externe toegang tot de technische software in de cloud waardoor servicemedewerkers “software-as-a-service” kunnen gebruiken en hiermee altijd de juiste versie en bibliotheken bij de hand hebben. Onderhoud wordt vereenvoudigd door middel van de beschikbaarheid van contextuele informatie, de hulp van stap-voor-stap procedures en door gebruik te maken van Augmented Reality waardoor operators de huidige gegevens en virtuele objecten op een kast, machine of plant kunnen plaatsen.

Open platform om maximaal te profiteren van machinedata
EcoStruxure Machine Advisor is onderdeel van de module Apps, Analytics & Services, een portfolio van diensten binnen de Schneider Electric IoT-enabled architectuur EcoStruxure Machine. EcoStruxure is een open en IoT-geschikte systeemarchitectuur en -platform en is opgebouwd uit drie niveaus: verbonden producten, controle- en beheersoftware (edge control) en apps, analytics and services. Gebruikers kunnen deze oplossingen zowel lokaal als in de cloud integreren. De verschillende functionaliteiten van het EcoStruxure platform hebben één ding gemeen. Door IT en OT te verbinden, zorgt het platform ervoor dat machinebouwers maximaal profiteren van beschikbare machinedata. Het helpt hen om de beschikbare data te vertalen naar actiegerichte intelligentie en snellere plus betere besluitvorming. EcoStruxure opent hiermee een nieuwe digitale wereld voor machinebouwers en stelt ze in staat om te concurreren in de huidige IoT-economie.

EcoStruxure Machine Advisor bevindt zich nu nog in field-test fase en zal later dit jaar gelanceerd worden. Heeft u nu al vragen neemt u dan contact op met uw Elauma accountmanager of uw Schneider Electric contactpersoon.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op