Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Rittal

Rittal staat synoniem voor innovatiekracht

vandaag en in de toekomst

Het bedrijf

Rittal bv, dochter van Rittal GmbH & Co. KG, is een innovatieve producent van behuizingsystemen voor de elektrotechnische, elektronische en ICT -branche. Het productenpakket bestaat onder meer uit: schakelkastsystemen, electronica packaging systemen, systeemklimatisering, stroomverdelingscomponenten, ICT behuizingen, outdoor behuizingen, kiosk- en terminalsystemen en Hummel kabelwartels. Met RimatriX5 – Driving IT-Performance – biedt Rittal een geïntegreerde totaaloplossing voor ultramoderne computercentra met uitgebreide service en vijf perfect op elkaar afgestemde IT-modulen: Rack, Power, Cooling, Security en Monitoring/Remote Management. Alle systemen en componenten zijn verkrijgbaar in combinatie met een breed scala aan toebehoren. Met meer dan 8000 direct leverbare topproducten is Rittal een toonaangevende systeemaanbieder.

Global player

Rittal opereert wereldwijd. Het hoofdkantoor staat in Herborn in Duitsland, het land waar het bedrijf in 1961 werd opgericht. Inmiddels is Rittal met ongeveer 8.000 medewerkers en ruim 50 dochterondernemingen en meer dan 70 vertegenwoordigingen over de hele wereld een global player. De productie, met 19 productieplaatsen, vindt plaats in Duitsland, Engeland, Verenigde Staten, India, Canada, Italië, Frankrijk en China.

Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Zevenaar. Van hieruit wordt 90% van de dagelijkse bestellingen binnen 24 uur geleverd. Rittal Nederland beschikt tevens over drie technologie- en trainingscentra in Zevenaar, Reeuwijk en Waalre.

Innovatie en communicatie

Bij Rittal bv zijn honderd specialisten in dienst en een assemblagefaciliteit waar nog eens 20 medewerkers actief zijn. Verregaande specificaties op het terrein van logistiek en allerlei vormen van klantenservice hebben Rittal in een leidinggevende positie gebracht.

De uitgebreide technische know-how wordt breed ingezet. Afnemers kunnen rekenen op gedetailleerde branchegerichte productvoorlichting en ondersteuning bij de implementatie van systemen en het oplossen van engineeringvraagstukken. Ook worden er met regelmaat producttrainingen, seminars, workshops en themadagen georganiseerd.

Rittal hecht veel waarde aan een goed persoonlijk contact met afnemers. Deze constante dialoog stelt het bedrijf in staat ontwikkelingen vroegtijdig te signaleren en de vertaalslag te maken naar nieuwe producten. Het streven is er nadrukkelijk op gericht voorop te lopen in techniek, functionaliteit, kwaliteit en design. Rittal is tegenwoordig meer dan ooit een partner in business.

Relevante informatie