Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Itho Daalderop BV

Itho Daalderop BV stelt zich voor
Als Itho Daalderop streven we er elke dag actief naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. Met vernieuwende oplossingen in systemen laten we mens en milieu harmonieus samen gaan. Onze technologieën en innovaties zijn daar voortdurend op gericht.

Onze oorsprong: Itho en Daalderop
Itho Daalderop is ontstaan uit een samenwerking tussen twee Nederlandse bedrijven, die al geruime tijd actief zijn in de installatiemarkt: Itho en Daalderop. Met innovatieve producten streefden beide bedrijven naar de optimale combinatie van duurzaamheid en comfort. Gezamenlijk brengen we producten samen in concepten en systemen en is onze toegevoegde waarde alleen maar groter. De samenwerking op het gebied van Research and Development staat er voor garant dat het assortiment continu zal worden uitgebreid.

Door de jaren heen heeft Itho – opgericht 1919 – zich weten te manifesteren als betrouwbare en veelgevraagde leverancier voor ventilatiesystemen, afzuigkappen en cv- en warmwaterapparatuur. Itho is vijf keer genomineerd voor de VSK Award (innovatieprijs voor de installatiebranche) en heeft deze drie maal gewonnen. De productie van de ventilatoren, cv- en warmwaterapparatuur vindt plaats in Etten-Leur. Daalderop – opgericht 1880 – is sinds jaar en dag marktleider op het gebied van warmwaterapparatuur in Nederland. Alle producten kenmerken zich daarom door uniek warm water comfort. Het laatste decennium is het Daalderop gamma uitgebreid met innovatieve verwarmingsapparatuur en kokend water toepassingen. Ook Daalderop heeft diverse prestigieuze prijzen op haar naam staan, waaronder de Nederlandse Bouwprijs en twee nominaties voor de VSK-prijs, waarvan er één is toegekend. Alle producten worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd in Tiel.

Bij Itho Daalderop kijken we over grenzen heen, letterlijk en figuurlijk. Niet voor niets hebben zowel Daalderop als Itho in de afgelopen jaren een flink marktaandeel verworven in Europa en hebben we als Itho Daalderop ook vestigingen in Burton on Trent (Engeland) en Sint-Niklaas (België). Onze producten worden geëxporteerd naar landen over de hele wereld, van Amerika tot en met het Verre Oosten. Het aantal buitenlandse vestigingen zal in de komende jaren flink groeien. In totaal werken er bij Itho Daalderop meer dan 350 medewerkers.

Itho Daalderop in Nederland
Itho Daalderop bestaat in Nederland uit diverse businessunits, die ieder een eigen deel van de markt bedienen met een specifiek aanbod van producten, concepten en systemen. Door de marktgerichte organisatie kan er accuraat ingespeeld worden op de wensen van doelgroepen zoals installateurs, projectontwikkelaars, woningcorporaties, keukenspeciaalzaken en consumenten.

Nieuwbouw
De verschillende concepten van Itho Daalderop voor de businessunit Nieuwbouw zijn erop gericht om – zonder concessies te doen aan comfort – projectontwikkelaars en andere partijen de middelen te bieden om op eenvoudige wijze te voldoen aan de strenge milieuwetgeving. Bovendien kan Itho Daalderop een compleet systeem aanbieden, bestaande uit – bijvoorbeeld – een warmtepomp, ventilatiesysteem, keukenboiler en warmwatervoorziening.

Renovatie
Ook in de businessunit Renovatie kan Itho Daalderop, net als in geval van Nieuwbouw, een compleet systeem aanbieden. De producten voor de renovatiesector zorgen voor meer comfort, lastenverlichting, labelverbetering en een waardevermeerdering van de woning.

Installatie & Groothandel
Door samen te werken in de installatiebranche kan Itho Daalderop een ongekend grote doelgroep voorzien met een breed productgamma: voor iedereen een oplossing naar wens. De systemen van Itho Daalderop kenmerken zich door diversiteit, comfort en installatievriendelijkheid.

Onze uitdaging: duurzaam comfort
De laatste jaren stellen de consument en het bedrijfsleven steeds hogere eisen aan comfort. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat de voorraad traditionele energiebronnen, zoals olie en gas, aan het afnemen is. Men wordt door de overheid gestimuleerd om steeds meer na te denken over de manier waarop we onze energiebronnen langduriger en duurzamer kunnen gebruiken. Helaas wordt comfort echter te vaak gecreëerd door middelen die energie kosten. De markt verlangt dan ook een oplossing die comfort en duurzaamheid combineert. Deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheid fascineert ons. Comfort in de leefomgeving mag niet langer worden geleverd zonder dat er over duurzaamheid wordt nagedacht. De combinatie is onze uitdaging!

Relevante informatie