Bel mij

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u vrijblijvend terug.


Two-Bin

Het TWO-BIN systeem is een logistiek voorraad systeem afgeleid van het Kanban systeem. De oorsprong van dit systeem ligt in het Japan van de jaren ’50 bij ’s werelds grootste autofabrikant Toyota. Het Kanban systeem is een van de methoden om Just-In-Time (JIT) productie te bereiken en leent zich daardoor perfect voor lean manufacturing. Het doel van deze JIT productie is het perfect combineren van product, timing en hoeveelheid. Oftewel, produceren met enkel datgene wat nodig is, op het tijdstip wanneer het nodig is en het aantal dat nodig is. Dit betekent in de praktijk dat er continu geproduceerd kan worden met duizenden verschillende soorten producten zonder dat hiervoor grote bulkvoorraden aangelegd hoeven te worden.

Wat kan Elauma Waagmeester hierin voor u betekenen?

Wij kunnen ervoor zorgt dat u nooit meer misgrijpt bij uw kern-assortiments-artikelen. Ons 2-bin-systeem werkt eenvoudig en is geschikt voor kleine en grote magazijnen. Samen met u bepalen we uw behoefte en krijgen we inzicht in het gewenste assortiment en de aantallen. Op grond hiervan richten wij het systeem in.

Ons 2-bin-systeem werkt simpel en doeltreffend: in uw magazijn beschikt elk artikel over twee bakken. Is de eerste bak leeg, dan schakelt u over op bak twee. De eerste bak nemen wij vervolgens mee op onze bezorgroute. De bak wordt vervolgens weer aangevuld met de afgesproken aantallen. Tot slot gaat deze retour naar uw magazijn. Dit zorgt voor een continue voorraad. 

Neem contact met mij op!