Han-Eco-connector series met hoogwaardige kunststofbehuizingen

16-04-2018

HARTING heeft een grote stap gemaakt met de Han-Eco®: de connectorserie met zijn hoogwaardige kunststofbehuizingen is nu volledig compatibel met de industriestandaard Han® B. Daardoor passen alle contactinzetstukken en -modules die kunnen worden geïntegreerd in de standaard metalen behuizing nu ook in de bijbehorende Han-Eco® B-behuizingen. Kunststof en metalen versies zijn plug-compatible.

Dit zorgt voor volledige backwards compatibility van de Han-Eco® B in industriële omgevingen. Gebruikers kunnen gebruik maken van de plastic en / of metalen materialen als onderdeel van hun bijbehorende kosten en kwaliteitseisen. Bestaande productietestfaciliteiten blijven bruikbaar voor beide huisvarianten. Het gebruik van kunststof verhoogt ook de corrosieweerstand. De hoogwaardige kunststof die wordt gebruikt, is brandwerend voor UL94 V0 en vermindert het gewicht van de behuizing met ongeveer de helft in vergelijking met metaal.

Naast het gebruik van standaard monoblokken, is het uiteraard ook mogelijk om het Han-Modular®-productgamma via het scharnierende frame te gebruiken. De metalen scharnierende frames kunnen stevig in de nieuwe behuizing worden geschroefd. De Han-Eco®-reeks is volledige compatibel met de hele Han®-portfolio. “We hebben het doel bereikt om Han-Eco® en Han® B standaard compatibel te ontwerpen”, zegt productmanager Ingo Siebering. De gebruiker profiteert van volledige flexibiliteit bij het selecteren van het connectormateriaal dat wordt gebruikt om componenten en apparatuur aan te sluiten op een machine, installatie of binnen een productiescenario.

shutterstock_105322154

Geïnteresseerd?

Neem contact op